Uitbreiding Da Vinci en Sporthal Kikkerpolder

SONY DSCHet Da Vincicollege wil langs de Zweilandlaan uitbreiden met nieuwe lokalen. Daarmee zouden zij eindelijk de tijdelijke lokalen op het schoolplein en het gebruik van te lage kelderruimtes kunnen beëindigen.

 

Twee van de in onze wijk benodigde zes gymzalen zijn gepland in de Kikkerpolder. Let op: de andere vier gymzalen zijn er al, maar worden gesloopt door de bouwplannen van Da Vinci (zie boven) en ‘Dieperhout’ (twee daarvan zijn al gesloopt in het Agnesgebouw).

Ons alternatief samen met UVS en BS Leiden

Het plan voorziet in de bouw van een flinke sporthal in de Kikkerpolder met gelijktijdige aanleg van een groene zone langs de Maredijk en een nieuw kunstgrasveld.

  • UVS verkrijgt daarmee betere voorzieningen (nu te weinig velden en instortende gebouwen)
  • BS Leiden krijgt één centrale, goed bereikbare locatie voor vele amateurtraining en wedstrijden (nu verspreid over de stad)
  • het Houtkwartier krijgt minder verkeersdrukte (dan in de huidige plannen waarin BS Leiden bínnen de wijk geplaatst wordt)

Lees hier de gehele gedetailleerde uitwerking.

De wijkvereniging heeft dit voorstel samen met UVS en BS Leiden uitgewerkt en aan de gemeenteraad voorgelegd in de hoop dat zij hier serieus naar willen kijken vóórdat zij het bestemmingsplan Kikkerpolder/DaVinci vaststellen.