Bouwplannen

Het gemeentebestuur is bijna klaar met het uitstrooien van ‘ontwikkelingen’ over onze wijk. De Agneslocatie is inmiddels bebouwd, het ziekenhuis heeft zijn nieuwe parkeergarage en aan Dieperhout wordt gewerkt. Bij basisschool De Vlieger staan zes jaar noodlokalen (tot 2022-2023) en DaVinci heeft zijn uitbreiding langs de Zweilandlaan in gebruik genomen.

Wat staat ons nog te wachten?

De Bonaventuralocatie aan de Boerhaavelaan wenst uitbreiding en het complex van de stichting Boerhaave moet hoognodig op de schop. Hierover doen wij mee aan overleg.

Daarnaast heeft het gemeentebestuur het onzalige plan om het Busstation van Leiden in het Terwee Park te plaatsen op dit moment in behandeling. Hier protesteren wij tegen.

Vlak buiten onze wijk wordt gebouwd aan Nieuweroord en zijn de vele woningen langs de Wassenaarseweg vrijwel klaar. Het werk aan het Rijnsburgerblok (De Lorentz achter het Station) is net begonnen.

 

Alles bij elkaar een hele serie ‘ontwikkelingen’ die de aard van onze buurt een beetje veranderen en die flinke invloed hebben op het verkeer in en rond de buurt. Dit is het totaalplaatje aan het einde van 2016 (opklikken voor groot; JPG):