Houtkwartier draagt 135 bomen ten grave op Nationale Boomfeestdag 12 maart

on

Boomfeestdag ontaardt met kapvergunning Agnespark

De groenste wijk van Leiden moet koste wat het kost volgebouwd worden. Voor het overspannen bouwprogrammavan 140 woningen, 1200 m2 zorgvoorziening, 4 sportzalen, 1 complete school en een parkeergarage bij het Diaconessenhuis moeten ruim 135 bomen verdwijnen. Op de nationale Boomfeestdag gedenkt wijkvereniging Houtkwartier de bomen die gekapt worden met een rouwceremonie.

Op 12 maart om 10.00 uur verzamelen bewoners van het Houtkwartier zich bij het Agnespark. Iedere boom die gekapt moet worden krijgt van de wijkvereniging een kruis. “Op die manier willen wij voor alle omwonenden, en voor de scholieren die recreëren in het Agnespark, duidelijk zichtbaar maken welke bomen moeten wijken voor de bouwplannen.”

Verzet megalomane bouwplannen

De bouwplannen in het project Dieperhout leiden tot te hoge verkeersdruk in de Kagerstraat, nog meer wateroverlast in de wijk, het verlies van een groot stuk groene wijk en verminderde leefbaarheid. Ook voor de ongeveer 5.000 scholieren die dagelijks in onze wijk vertoeven. De wijkvereniging voert al enige tijd verzet tegen deze plannen. Niet onverdienstelijk, want in september hield de Raad van State al het bestemmingsplan Leiden Noordwest tegen. “Ook komende procedures zien wij met vertrouwen tegemoet.”, volgens Wim Scholten. “Ons bezwaar tegen de aangevraagde kapvergunning ligt op al het stadhuis.”