Kagerstraat vanaf volgende week op de schop

In de maanden januari (vanaf volgende week dus) en februari gaat de Kagerstraat vanaf de Eijmerspoelstraat op de schop. Mede door de nieuwbouw is het noodzakelijk dat er een nieuwe afvoer voor regenwater wordt aangelegd. En dat is een ideaal moment om ook de bestrating te vernieuwen.

‘Hemelwaterafvoer’ gescheiden

Het regent soms zo hard dat het oude riool het niet meer aankan. Het is fijn dat daar eindelijk iets aan gebeurt. Tegelijkertijd is er door de nieuwbouw een groter oppervlakte bestraat, dus de capaciteit van de afvoer moet omhoog. Daarom wordt er een aparte regenafvoer aangelegd.

Straatinrichting veiliger

Dit is dé gelegenheid om ook de inrichting van de Kagerstraat te vernieuwe en veiliger te maken. Bij de Dieperpoellaan wordt de drempel verduidelijkt en bij de Zweilandlaan komt een drempel. Tussen die twee komt er langs het plantsoen van het Diaconessenhuis een trottoir en daar komen ook nette parkeervakken.

Werkzaamheden duren twee maanden

Los van onvoorziene omstandigheden zal het werk duren van 2 januari tot 6 maart. Uiteraard zorgt de gemeente voor omleidingsroutes en voor alternatieve busroutes.

Direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd.