Waterproblematiek Houtkwartier wordt serieus aangepakt

on

“Hier zijn we als bewoners al twintig jaar mee bezig, fantastisch hoe goed dit afgelopen jaar opgepakt is.” Dat is in ieder geval één buurtbewoner – van de Boerhaavelaan – die blij is met de resultaten van het in kaart brengen van de waterproblematiek in het Houtkwartier. Buurtbewoners hebben al jaren last van hoge grondwaterstanden die, bij uitzonderlijke regenbuien, leiden tot water dat via de tuinen de huizen binnenloopt. Het gemeentebestuur grijpt nu concreet in:

  • het gemeentebestuur heeft ingezien dat de problemen groter waren dan tot dan toe bij hen bekend
  • het gemeentebestuur grijpt op drie plekken in de wijk actief in: Rijnsburgerweg, Mariënpoelstraat en Boerhaavelaan
  • het gemeentebestuur zal bewoners met problemen die niet tot de gemeentelijke verantwoordelijkheid behoren kosteloos ondersteunen met advies

Sinds februari 2014 hebben gemeentebestuur en wijkvereniging goed samengewerkt om de waterproblematiek in onze wijk in kaart te brengen, en er oplossingen voor te formuleren. Het bestuur van de wijkvereniging beschouwt dit als een fijn voorbeeld van samenwerking tussen gemeentebestuur en wijkvereniging. Onder leiding van ambtenaar Rick Chaudron en ingenieur Mark van Dijk van Royal Haskoning is de zaak voortvarend aangepakt.

Álle documenten zijn hier in te zien op onze site.