De een zijn dood, is de ander zijn . . . haardhout

Het Agnesparkje krijgt een nieuwe boom. Liander heeft zijn best gedaan om een elektriciteitskabel en olietanks onder een van de bestaande bomen uit te prutsen. Dat zal helaas niet lukken, zodat de boom vanmiddag op gezag van de burgemeester is gekapt. De boom wordt verzaagd tot haardhout voor de buurtbewoners.

De bomen in het Agnesparkje zijn ooit bovenop een oliegekoelde 50kV-leiding geplant. Dat doet één van die bomen nu de das om. Een hovenier heeft de boom gisteren nog preventief gesnoeid (gekandelaberd) voor de stabiliteit tijdens de poging de kabel en tanks onder de boom uit te trekken. Maar helaas zitten kabel en tanks teveel onder de wortels vast. Verder werken maakt de boom te onstabiel, zodat burgemeester Lenferink voor de veiligheid heeft moeten besluiten de boom te laten kappen.

Bij drie andere bomen waar de kabel ook onderdoor loopt bestaat de complicatie van de olietanks niet. Die zouden kunnen blijven staan. Op de plek van de gesneuvelde boom zal tezijnertijd een nieuwe volwassen boom teruggeplaatst worden.

 

Haardhout

Op verzoek van de wijkvereniging maakt de gemeente hapklare brokken van de boom. Buurtbewoners kunnen die ergens volgende week voor haard of vuurkorf komen ophalen.

IMAG0220