Pssst, we hebben een geheim theatertje ontdekt …

on

Het ligt verscholen tussen de bomen achterin de Leidse Hout. Met een dak van lucht, het groenste gras om op te zitten en sprookjesachtig verlichte bladermuren. Het theatertje is maar zelden open. Echt een gelukkie als je erbij kunt zijn.

KOM je onder dompelen in de sprookjeswereld van Shakespeare’s  Midzomernachtdroom, swingen op Afro-Europese klanken van Homeland, genieten van verstilde klanken of luisteren naar speelse klassieke muziek.

En BLIJF om als de laatste klank is weggestorven, nog even na te genieten bij de vuurplaatsen. Een bijzondere theaterervaring in de openlucht, die moet je eigenlijk een keertje meemaken. Maar eh, niet doorvertellen hoor.

 

Het hele programma van 2018:

 • Zondag 10 juni – SHOWCASE !

Leerlingen Bonaventura College en o.a. Act of Mutiny

In 2017 zongen en musiceerden leerlingen van het Bonaventura de bladeren van de bomen. Nou ja, bij wijze van spreken. Tel daarbij een gezellig veelal jong publiek, vrolijke horeca en lekkere hapjes, en je snapt waarom we in reprise gaan. Tijd voor een nieuwe lichting van het Bona. Gecombineerd met verschillende amateurbands zoals de Klezmer-formatie Di Krenitse en Act of Mutiny (de winnaar van het open podium in 2017). Dat belooft weer een zinderende zondagmiddag te worden.

Aanvang 14.30 uur

Tickets vrijwillige bijdrage

 

 • Zaterdag 16 juni – IERS SPEKTAKEL

In de hoofdrol de Leidse theatergroep Domino.

Niet zomaar artiesten, maar ongeveer 20 acteurs en actrices met een beperking, dat is theatergroep Domino. In 2016 speelden zij samen met de Veenfabriek de première van Songspiel My Videoland in het openluchttheater. In 2018 zien we ze terug met de voorstelling SIOBHRA, het wisselkind.

 Het Wisselkind uit de Ierse legendes is een kind van wie in het verleden werd gedacht dat het door elfen, kabouters of dwergen net na de geboorte uit de wieg was gestolen en was vervangen door een soortgenoot. Domino biedt een verrassende gekantelde kijk op het ‘wisselkind’  en maakt een reis ‘from darkness into lightness’, van voor- en veroordelen naar inzicht, waarin angst plaats maakt voor de rijkdom van de verbeelding.

In samenwerking met Sijthoff http://www.sijthoff-leiden.nl  , zangeres en tekstschrijfster Rian Evers,  Trio Irish Muse en gastacteur Wilco Maas

Aanvang 18.30 uur

Tickets 12,50

 

 • Donderdag 21 Juni
 • Vrijdag 22 juni
 • Zaterdag 23 juni

EEN MIDZOMERNACHTDROOM

Door Litteris Sacrum, Nederlands oudste toneelvereniging.

Drie werelden, die met elkaar in conflict komen: die van de koningen, van de ambachtslieden en van de elfen. Een toneelstuk in een toneelstuk over de voorbereidingen van het huwelijk van de koning. Dat gaat sprookjesachtige en hilarische scenes opleveren in het bos van het Leidse Hout. Nieuwsgierig geworden? SAVE THE DATE, en laat je onderdompelen in de Leidse sprookjeswereld van Shakespeare.

 Aanvang 20.15 uur

Tickets 12,50

 

 • Zaterdag 30 Juni

Voorstelling in voorbereiding.

  

 • Zondag 15 juli – BEELD & MUZIEK ONTDEKTOCHT

 Wandel door het park, van Waterlelie naar Openluchttheater, en ontmoet verschillende amateurkunstenaars aan het werk! Met beeld en muziek. Ga gerust in gesprek over de kunst, of over het weer, dat mag ook. In de Waterlelie speelt Aisling vrolijke Ierse muziek; Divertimento gaat voor klassiek in het Openluchttheater.

Aanvang in de middag

Tickets vrijwillige bijdrage

 

 • Zaterdag 25 augustus – THEATERCOLLEGE VOOR TWIJFELAARS

mc Kassett speelt Twijfelzaaiers

Met Twijfelzaaiers doet Kassett je zekerheden schudden op hun grondvesten. Muzikaal, theatraal, filosofisch: het wordt ongetwijfeld een twijfelachtige ervaring. Twijfelzaaiers is een performance die ter plekke ontstaat op basis van onderzoeksresultaten uit het publiek.

Aanvang 19.45 uur

Tickets 11,50

 

 • Zaterdag 1 september – VERSTILDE KLANKEN

Klassieke muziek door studenten van de Academy of Creative and Performing Arts

Zo’n 70 getalenteerde studenten volgen naast hun universitaire studie in Leiden ook een programma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Een unieke samenwerking onder de naam Academy of Creative and Performing Arts (ACPA). Muzikale studenten die hun klassieke talenten tot bloei gaan laten komen rondom het thema verstilling. Dit kan alleen maar tot zijn recht komen in het van nature verstilde openluchttheater. Mis het niet.

Aanvang 19.45 uur

Tickets 11,50

 

 • Zondag 2 september

Familievoorstelling Raadsherenbuurt

Nog geen gegevens beschikbaar.

 

 • Zaterdag 8 september – HOMELANDS

Door Saxofoonkwartet Artvark en Ntjam Rosie

Homelands is een samenwerking van Artvark Saxophone Quartet en de Kameroense / Nederlandse zangeres Ntjam Rosie. De muziek is speciaal geschreven door alle 5 de muzikanten voor dit programma. Geïnspireerd door de traditionele muziek uit Kameroen, door de meer recente muziek van bijvoorbeeld Manu Dibango en Richard Bona en door muziek uit West- en Zuid-Afrika. Vergelijkbaar met de Afro-Europese mix van Ntjam’s huidige soul, jazz, gospel en wereldmuziek. Dat wordt swingen!

Aanvang 19.45 uur

Tickets 11,50