Sociaal wijkteam Boerhaave en Station

on

Het sociaal wijkteam – Voor al uw hulpvragen

Mensen gaan naar school, zijn aan het werk, hebben een sociaal leven met familie en vrienden en zijn actief bij verenigingen. Maar niet altijd. Soms lukt het niet om zaken zelf te regelen en is er tijdelijk of voor lange tijd ondersteuning nodig. In dat geval kunt u terecht bij het Sociaal wijkteam bij u in de buurt.

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Sociaal wijkteam.

  • Digitaal op leiden.nl/sociaalwijkteam

  • Telefonisch via telefoonnummer 14071, Leiden, keuze 4

  • Telefonisch direct met het Sociaal wijkteam Boerhaave-Station 071-5164911

  • Langskomen bij het Sociaal wijkteam Boerhaave-Station, Het Poortgebouw-Zuid, 1e etage

Voor alle inwoners

Het Sociaal wijkteam is er voor alle inwoners met vragen of problemen waar zij alleen niet uitkomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u ziek bent en niet zelf uw boodschappen kunt doen. Of dat u graag iets wilt doen, maar niet weet wat. Of dat u begeleiding nodig heeft om uw leven op orde te krijgen. Misschien krijgt u steeds meer moeite met dagelijkse dingen als het huishouden doen, traplopen of fietsen. Ook voor vervoer en huisaanpassingen kunt u bij ons terecht. Of u heeft problemen met uw financiën, in uw relatie, bent u eenzaam of zit u niet lekker in uw vel.

 

Praktische oplossingen

Iedereen is anders en de ene situatie is de andere niet. De medewerkers van het Sociaal wijkteam luisteren en denken met u mee. We kijken samen met u wat u zelf of met hulp van bekenden kunt doen. Vaak willen mensen in de omgeving graag een handje helpen. Als blijkt dat u voor een langere periode intensieve ondersteuning nodig heeft, kan het Sociaal wijkteam in overleg met u hulpmiddelen regelen of passende professionele zorg inschakelen.

 

Tips en ondersteuning

Bent u mantelzorger of vrijwilliger? U kunt altijd bij ons terecht voor tips en ondersteuning. Ook als u goede ideeën heeft voor uw wijk of een steentje wilt bijdragen door anderen te helpen, bent u natuurlijk van harte welkom.

 

Privacy en verder

Er gelden bij het Sociaal wijkteam vaste regels en afspraken rond privacy en gegevensbescherming, het afhandelen van uw klachten en bezwaar en beroep. De medewerker van het Sociaal wijkteam kan u hier meer over vertellen.

 

Onafhankelijke vertrouwenspersonen

Bent u ontevreden over de manier waarop u bij het Sociaal wijkteam bent behandeld? En kunt u hier niet uitkomen samen met de medewerker waarmee u contact heft? Dan kunt u terecht bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon van het AJK. Voor meer informatie: mail naar WIJZ@ajk.nl of bel 088-5551000.

Meer informatie

Meer informatie over de werkwijze van het Sociaal wijkteam vindt u op onze website: www.leiden.nl/sociaalwijkteam. U kunt uw vraag ook telefonisch stellen of langs gaan bij het wijkteam bij u in de buurt. Op de website vindt u ook een stroomschema, waarop u duidelijk kunt zien wat er met uw hulpvraag gebeurt.