Veldloop Leidse Scholen gewonnen door St. Josephschool

Afgelopen vrijdag 3 november waren onze buren gastheer voor de Veldloop Leidse Scholen.

Zo’n 200 scholieren hebben zich tot het uiterste ingespannen tijdens de Leidse veldloopkampioenschappen. Vooral bij de 1300 meter lange wedstrijd voor basisscholen was de spanning gistermiddag te snijden. De St. Josephschool troefde Woutertje Pieterse en de Morskring af.

Wedstrijd voor Leo Kanner-klassen blijkt schot in de roos

Eerder had de organisatie al veldlopen voor het voortgezet onderwijs en voor het Leo Kanner College en de Leo Kanner School uitgezet op de atletiekbaan en in de Leidse Hout. De deelnemers kregen een dubbele ronde voorgeschoteld, in totaal zo’n 2600 meter. De snelste deelnemers hadden die afstand in amper tien minuten voltooid.

Vooral de veldloop voor jongeren met autisme was met 85 deelnemers een schot in de roos. Zowel het Leo Kanner College (Leiden-Zuidwest) als de Leo Kanner School (Oegstgeest) had zich grondig voorbereid op de veldloop. Trainers van Leiden Atletiek schaafden sinds half september onder schooltijd aan de conditie van tientallen sportieve scholieren. Ook docenten van beide scholen begeleidden het project.

Mede door dit soort initiatieven groeit de zogeheten plus-groep van Leiden Atletiek voor jongeren met autisme als kool. ,,We zijn met een klein koppel begonnen’’, zegt initiatiefneemster Noortje van Kempen, ,,en trekken nu elke vrijdagmiddag jongeren van Den Haag tot Alphen aan den Rijn. Ook stromen atleten door naar andere groepen van Leiden Atletiek.’’