Doe mee aan burgerpanel ‘Leiden Centraal Park’

on

Kom op dinsdagavond 25 april naar Leidse Lente aan de Haagweg 4 om je voorstellen voor ‘Leiden Centraal Park’ in te brengen.

‘Leiden Centraal Park’ was onlangs een van de winnende ideeën op de Burgertop L750 en is nu een burgerpanel.

Het Burgerpanel vindt dat alle wijken invloed moeten hebben op de inrichting van het Stationsgebied, nu het nog kan. Het Burgerpanel wil ook ideeën ophalen voor de volgende thema’s:

  1. Hoe maak je het nieuwe Stationsgebied echt uniek Leiden?
  2. 100% reizigersgemak voor 100.000 OV reizigers per dag.
  3. De beste verbinding voor alle Leidse wijken en de regio met Stationsgebied.
  4. De missing link tussen Singelpark en Leidse Hout en BioSciencePark.
  5. Flexibele en creatieve ontmoetingsplek voor en door alle Leidenaren.

25 april – 20.00 uur – Leidse Lente Haagweg 4 – Graag even aanmelden als u komt! Dat kan via leidencentraalpark@gmail.com

Steeds meer Leidenaren maken zich druk over de plannen rond station Leiden Centraal: veel hoogbouw, geen groen, on-Leids. Met minder ruimte voor goed Openbaar Vervoer maar wel Leids gemeenschapsgeld voor nieuwe kantoren, terwijl in het stationsgebied al 25.000 m2 kantoorruimte leeg staat.

Het Stationsgebied, waar dagelijks 100.000 reizigers binnenkomen, moet een prettige plek zijn om te verblijven, vandaar de naam Leiden Centraal Park. Het gebied gaat op de schop volgens plan van de gemeente. Maar wat is de gemeente van plan? Zo’n 500 miljoen wordt er geïnvesteerd in het Stationsgebied, maar hoeveel groen? En wat hebben Leidenaren zelf over te vertellen over hun visitekaartje?

Bezoek ook de Facebookpagina van Leiden Centraal Park.