Spookrijders, nu ook de politie zelf

Ik geef het op.

Vanuit mijn raam aan de Kagerstraat – ik werk aan huis – zie ik de ene na de andere spookrijder door de Kagerstraat rijden. Soms kan ik verhoeden dat iemand zich klem rijdt tegen een bus die net in de goede richting de straat in rijdt. Soms meld ik het bij betrokkenen.

De chauffeur van deze vrachtwagen was zo onaardig, dat ik hem bij de tweede keer heb gemeld bij zijn baas en bij het Visser ’t Hooft. Kansloos natuurlijk.

Zoals deze week aan Huub Bulthuis van het Visser ’t Hooft toen leveranciers van hun verbouwing af en aan verkeerd reden. En soms meld ik het aan wijkagent Harold Kroep, voor zijn statistieken. Wij horen er nooit iets van terug van de politie. Het gemeentebestuur is zo vriendelijk geweest om aan de kant van de Faljerilstraat de toegang tot onze straat wat af te knijpen. Zelfs tijdens die werkzaamheden – dezer dagen – gaat het spookrijden gewoon door.

Ik zag deze motoragent kalmpjes van de verkeerde kant naderen. Hij kwam poolshoogte nemen op het terrein van het Visser ’t Hooft. Geen zwaailicht, gewoon routine.
Bij het uitrijden keek hij goed om zich heen . . om vervolgens de kortste route naar de Rijnsburgerweg te kiezen.

Vanmiddag zag ik iets wat mij de moed in de schoenen deed zakken. Nu ik zelfs motoragenten vrolijk in de verkeerde richting de straat door zie rijden geef ik het verder op . . . . en hoop stilletjes op een frontale botsing.