Organisator Werfpop zet gemeente onder druk

foto 3bSummer Jazz en Werfpop hebben flinke schade aangericht in de Leidse Hout. Onze wijkvereniging bepleit al jaren dat de gemeente strenge regels opstelt en handhaaft. Het eerste staat op de agenda van de gemeenteraad. Het tweede ging afgelopen mei bij SummerJazz faliekant fout. De organisator van Werfpop dreigt nu met het einde van het festival wanneer hij zijn zin niet krijgt.

De Vrienden van de Leidse Hout, de stichting Leidse Hout monumentwaardig en onze wijkvereniging willen niet meer dan twee maal een groot festival van één dag op de grote weide in de Hout, met zes weken tussenruimte en niet meer dan 13.000 bezoekers per keer. Ook mag geen gebruik worden gemaakt van het schommelveld en mag er niet met voertuigen door de Hout gereden worden. Per festival zou een ecologische scan moeten worden uitgevoerd om vast te stellen welk maatwerk er nodig is om flora en fauna te beschermen.

 

Rupsje Nooitgenoeg

LD 160903Dat is voor ‘Rupsje Nooitgenoeg’ Van der Lippe, organisator van Werfpop kennelijk niet voldoende. Juist vanwege zijn stellingname, om telkens wat groters te organiseren in de Hout, roept de wijkvereniging de gemeenteraad op om een verstandig besluit te nemen.

Op donderdag 22 september is een discussie in de raadscommissie over deze tegenstrijdige wensen. Het gemeentebestuur komt nog met een wijzigingsvoorstel. Op donderdag 29 september zal de gemeenteraad dan stemmen over het bestemmingsplan.