Houtkwartier wordt definitief Bouwkwartier.

Veel sneller dan gedacht wordt de gemeente concreet met haar plannen voor het Connexxion terrein. Het Connexxion terrein is gekocht voor 8,5 miljoen euro met de bedoeling er over 4 jaar 350 – 400 woningen te bouwen. Dit respijt van 4 jaar, is ingegeven door het feit dat de huidige vervoers-concessie van Arriva nog loopt tot 2022. Daarna kunnen de bussen geen gebruik meer maken van de busstalling aan de Rijnsburgerweg. Luister naar het interview met de burgemeester op Sleutelstad:

https://sleutelstad.nl/2018/11/30/gemeente-leiden-koopt-busremise-voor-86-miljoen-euro/ .

Als wijkvereniging maken we ons zeer bezorg over hoe een dergelijk groot aantal woningen, met de daarbij komende verkeersstromen, in de wijk kunnen worden ingepast.

Het aantal te bouwen woningen zal naast de (te) grote bouwbehoefte van de gemeente worden bepaald door het enorme bedrag dat er betaald gaat worden voor de grond, 9 miljoen euro naar verwachting.

De laatste jaren is het aantal woningen in de wijk fors toegenomen en met de nu aangekondigde bouw van nog 350 – 400  woningen zal het aantal bewoners in de wijk verdubbelt zijn na 2022.

Het is te hopen dat de gemeente serieus werk maakt van participatie van de buurt, ook op de uitgangspunten van de bouw.